Редактор: e-mail: Кадър: 7/8 ТВПо време на срещата със студенти в Пловдив,

...
Редактор: e-mail: Кадър: 7/8 ТВПо време на срещата със студенти в Пловдив,
Коментари Харесай

Студент излезе смело пред Слави Трифонов: Защо мълчахте досега? Явно, че няма да носите отговорност в парламента

Редактор: 

e-mail: 

Кадър: 7/8 ТВ

По време на срещата със студенти в Пловдив, един от тях попита Слави Трифонов за какво до момента партия " ИТН " запазваше безмълвие в по-голямата част от акцията си.

" Тъй като на доста от въпросите, които ви се задават, хората от вашата партия, които вървят по медиите, дават отговор с " Ще забележим ", " Когато му пристигна времето " и така нататък Създава се усещане за едно доста ловко отбягване на въпросите. Смятам, че когато дадени хора са претенденти за доверие и власт от народа, би следвало когато им се задават въпроси да са оптимално точни и ясни, без преиначаване. Разбрахме, че вие отговорност в Народно събрание няма да носите. В един пост обаче казахте, че може да го извършите от друга институция. В този миг кажете без преиначаване коя е институцията, от която ще носите отговорност ", сподели студентът Валентин Котев.

Ето и какво отговори Слави Трифонов:

" Виж какво, Маастрихт (бел.а. Слави Трифонов назова студента по този начин, защото той разкри, че учи в холандския град Маастрихт), аз мисля, че когато ти се запознаеш с едно момиче, надали като седнеш против нея започваш да обясняваш всичко за себе си - " аз съм подобен и подобен ", " предишното ми е такова и такова ". Нали въпреки всичко има някои неща, които не би трябвало да са ясни през цялото време. Първото нещо, което видях и разбрах, е, че отговорността, която мога да нося, не е наложително да е в Народното събрание, т.е. не е наложително аз да бъда в Народното събрание. В Народното събрание би трябвало да бъдат хора, които имат нужните качества, обучение и подготовка. И считам, че на база на опита, който имам в намиране на хора, имаме добра селекция. Моето място не е наложително да бъда в Народното събрание. Реших, че най-хубавото е да бъдеш прям и честен. Затова и се отхвърлих от това да бъда народен представител. Аз си нося отговорността без значение дали съм народен представител или не. Това е моето вътрешно разбиране - дали хората ще го схванат или не, ще стане ясно. Дали ще го одобряват или не - отново ще стане ясно. Това е опция, която аз считам, че мога да употребявам. Мога да бъда прям, само че има още неща, които чакам да се случат и според от това по какъв начин ще се случат, ще преценява. Преди месец не знаех и за това, което ще стане по закона " Магнитски ". Това промени доста неща. Така че има неща, които би следвало и би трябвало да се случат, с цел да взема твърдо решение. Това не значи, че тичам от отговорност. Напротив - отговорността е нещо, което в случай че не си подготвен да я носиш, е непоносимо, а в случай че си подготвен - ще платиш доста висока цена. Аз съм от втория вид - знам, че ще платя висока цена и не се опасявам от това. Едно нещо научих от Царя, който споделяше: " Научете се да бъдете господари на мълчанието, а не господари на говоренето ". Аз се пробвам да бъда стопанин на мълчанието. Общи приказки знам по какъв начин да употребявам ".



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР